Guide til vask av dunjakker

Dunjakker og boblejakker er fantastiske til vinterens kalde vær, og jakken er så behagelig og varm, at langt de fleste nok eier en nå eller har gjort det tidligere. Også til barn er dunjakken et virkelig godt valg, fordi den sikrer god varme og samtidig er veldig komfortabel. Men hva gjør du egentlig, når dunjakken har blitt skitten? Hvordan vasker man egentlig en dunjakke riktig? 

Det trenger faktisk ikke å være så vanskelig med vask av dunjakker, hvis bare du følger noen få trinn. Du starter med å ta av eventuelle pelskanter, og så legger du jakken i vann. Her gnir du på en flekkfjernersåpe på de områder der det er skitt eller flekker. Her kan du da la jakken ligge et par timer, og så tar du den i vaskemaskin på 40 graders finvask. Du kan fint tørke jakken i tørketrommel, men velg et program for dyner/boblejakker eller et annet skånsomt tørkeprogram. Du kan med fordel ha med en tennisball eller lignende i trommelen. Etter tørk rister du jakken, slik at dunen fordeler seg igjen. 

Du kan med fordel bruke den herlige På Stell Flekkfjernersåpe, som er basert på naturlige ingredienser, til skånsom og effektiv vask av dine dunjakker.